Tyttöjen toivotun ja ei-toivotun seksiviestittelyn kontekstit

texting

Kesän alkumetreillä julkaistiin Sex Education -lehden erikoisnumerossa Silja Nielsenin, Susanna Paasosen ja minun yhteisartikkeli ‘Pervy role-play and such’: girls’ experiences of sexual messaging online, jossa käsittelemme suomalaistyttöjen kokemaa seksiin liittyvää viestittelyä internetissä. Artikkelimme pohjaa Nielsenin graduaan varten keräämään kyselyaineistoon, johon vastasi reilu 1200 suomalaistyttöä.

Yli puolet kyselyyn vastanneista on saanut internetissä seksiin liittyviä viestejä. Niitä on saatu kaikenlaisilla nettisivustoilla, muttei suinkaan vain aikuisilta; lähettäjinä on paljon myös muita lapsia ja nuoria. Viidennes vastaajista taas kertoi itse lähettäneensä ainakin yhden seksiin liittyvän viestin netissä. Ilmeisen moni tyttö toivoo aineiston mukaan saavansa seksiin liittyviä viestejä vertaisiltaan ja lähettää niitä myös itse. Moni tutkituista tytöistä sanoo kuitenkin suoraan, että aikuisten yhteydenotot ällöttävät tai pelottavat.

Artikkelimme tarkastelee lähemmin toivotun ja ei-toivotun seksiviestittelyn konteksteja. Toivommekin, että se monipuolistaisi käsityksiä suomalaisnuorten seksuaalisuuteen liittyvistä nettikäytännöistä ja avaisi nuorten seksuaaliseen toimijuuteen liittyviä piirteitä.

One thought on “Tyttöjen toivotun ja ei-toivotun seksiviestittelyn kontekstit

  1. Pingback: Tutkimustietoa suomalaisnuorten mediankäytöistä ja seksiin liittyvistä mediakokemuksista | SANNA SPISAK

Osallistu keskusteluun!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s