Tissimiehiä ja nutturan kiristelyä

lapset nauravat kylvyssä

Esikoinen oli kuullut päiväkotikaveriltaan, että tämä on tissimies. Kysyin lapseltani, mitähän kaveri mahtoi tissimiehellä tarkoittaa. Tytär epäili pojan olevan “kiinnostunut tisseihin” ja totesi samaan hengenvetoon, että hän ei varmaankaan ole kiinnostava, kun ei ole tissejäkään.

Voin kuvitella nelivuotiaan, omasta mielestään miehenalun, makustelevan isommilta pojilta kuulemaansa sanaa, näkevän sen kiherryttävän vaikutuksen vertaisissaan ja kokevan mielihyvää siitä, mitä tällaisen uuden ja jännittävän asian lanseeraaminen kaveriporukassa saa aikaan. Olkoonkin, että takamukset ovat populaarikulttuurissa uusi povi, kyllä uudet sukupolvet jaksavat edelleen innostua naisten rintavarustuksesta.

Kotonamme sana alkoi elämään omaa elämäänsä lapsen leikeissä ja lopulta kaikki pehmoeläimet Pupasta Koiruliiniin olivat enemmän tai vähemmän tissien perään. Saipa myös lapsen isi kunniallisen kasteen tissimieheksi.

Ja mitä tekee äiti-ihminen? Tuntee nutturansa kiristyvän ja kukkahatun valuvan silmille. Huolestun, miten minä jälleen tämänkin asian käsittelen tytön kanssa, jottei tuo jatkossa häpeilisi rintojaan tai niiden puutetta. Tai mitä jos hän nyt jääkin käsitykseen, että runsaat ryntäät pitää olla, sillä kaikki miehet ovat rintojen perään?

Vatvon ja pyörittelen asiaa päiväkausia, mietin mikä niissä rinnoissa niin riemastuttaa. Juuri kun olin menettämässä uskon kykyyni kasvattaa omista naperoistani alastomuuteen, kehollisuuteen ja seksuaalisuuteen iloisen uteliaasti mutta arvostavasti suhtautuvia ihmisentaimia, julkaisee Väestöliitto uuden satukirjasarjan Onnikujan kaverukset. Kirjat auttavat aikuista keskustelemaan lapsen kanssa tunteista, rakkaudesta, kehosta ja seksuaalisuudesta.

Mikä pelastus! Sen lisäksi, että kirjat tarjoavat meille toisinaan täysin pöpelikössä oleville vanhemmille sanat asioista puhumiseksi, lapset varmasti riemuitsevat saadessaan kuunnella ja puhua avoimesti pimpeistä, pippeleistä, pieruista ja kakoista. Ei liene vaikeaa arvata, mitä yhdestä joulupaketista tänä vuonna paljastuu!

photo credit: Ernst Moeksis via photopin cc

Osallistu keskusteluun!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s