Vessajuttuja ja tissivitsejä

lapsi nauraa vaahtokylvyssä

Kun lapseni aloittivat päivähoidon, rantautuivat ne meillekin. Ne vessajutut ja tissivitsit. Yhtäkkiä kotimme täytti mielihyvää tihkuva pajatus pissoista ja kakoista. Ja pierut, ne ne vasta jaksavat naurattaa! Yritin, joskin huonolla menestyksellä, häivyttää pieremiseen liittyvää hauskuutta rajoittamalla vessajutut huusin puolelle. Siinä vaiheessa kun tyttö löysi netistä virtahevon 11 sekunnin suolikaasufanfaarin (isänsä avustuksella tosin), oli tällaisen vanhan pierunkin myönnettävä tappionsa voimakkaamman edessä.

Sitten alettiin käydä läpi pimppejä, pippeleitä ja tissejä. Opetettiin puolitoistavuotiaalle pikkuveljellekin, kenellä perheessä on pimppi ja kenellä pippeli. Nimettiin lapsitisut, naistissit ja miestissit, tehtiin selväksi erot näiden välillä. Koska seksuaalikasvatuksen tulee olla ikätasoista, jätin tässä yhteydessä kertomatta tyttärelleni, miten minä ne man boobsit ymmärrän.

Ja sitten vielä ne nolot kysymykset. Raskaana olevalta tuttavaltamme tiedusteltiin, jotta meinaako tuo saada vauvansa pimpin kautta vai haavasta. Lemmikkieläinnäyttelyssä lapsi ihmettelee kirkkaalla äänellä koiran pyllystä roikkuvien nahkapussien tarkoitusta. Ja voi sitä äidin hävetystä, kun tyttö aprikoi roikkuvan tamponin poistonarun arvoitusta kylpylän saunaosastolla!

Mutta onneksi on tämä netti. Olen monet illat googlaillut parhaita vinkkejä alle kouluikäisten seksuaalikasvatukseen ja huvittanut itseäni toisten vanhempien edesottamuksilla. Että onneksi on niitä muitakin, joiden lapset tiedottavat kaupassa, että meidän isillä on muuten tosi karvainen pylly.

photo credit: Lotus Carroll via photopin cc


Tutustu myös:

Osallistu keskusteluun!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s