Matti ja Markku ne yhteen soppii…

miehet halaa

“Äiti, voiko kaksi miestäkin pussailla?”, kysäisi nelivuotiaani tässä yksi päivä. Minähän siihen topakasti vastasin, että totta ihmeessä voi, mutta esikoinen vaikutti yhä epäilevältä. Kysyin sitten häneltä, mistä moinen asia hänen mieleensä tuli. Tyttö mietti hetken ja tokaisi, että yleensä vain naiset pussaavat miehiä, myös telkkarissa.

Pienokaiseni pohdinnat saivat minut jälleen kerran miettimään sitä, kuinka voimakas asennekasvattaja media saattaakaan olla. Mediakuvasto osaltaan toistaa ja tekee näkyväksi kulttuurissamme hyväksyttäviä tapoja rakastaa. On todella surullista, että julkisten kiintymyksenosoitusten ja rakkauden katsotaan kuuluvan vain tietyille ihmisille.

Olisipa hienoa, jos lastenohjelmatarjontaan ilmestyisi ohjelmia, joissa rakkaus ja perhe nähtäisiin laajemminkin kuin vain hetero-oletuksen näkökulmasta! Onneksi sentään kirjarintamalta löytyy suomenkielisiä lastenkirjoja, joissa seikkailevat perheet poikkeavat jollain tavoin perinteisestä heteroydinperhemallista. Kovasti toivon, että osa näistä kirjoista löytäisi tiensä myös heteroperheiden lukemistoon.

 

photo credit: practicalowl via photopin cc


Tutustu myös:

Osallistu keskusteluun!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s