Viikon hatunnosto: Meidän perhe -lehti ja nuorten digipelaaminen

konsoliohjaimia

En yleensä pysty lukemaan lasten ja nuorten mediankäyttöä ruotivia uutisjuttuja ja lehtiartikkeleita puhisematta. Ensimmäiset puuskahdukset saa aikaan klikkejä kalasteleva otsikointi (esimerkkeinä näin äkkiseltään 1, 2, 3). Ärtymystä aiheuttaa myös se, että esimerkiksi nuoria koskevissa jutuissa toimittajat puhuvat nuorien ohi, heitä kuulematta ja heidän näkemystään kysymättä. Ärräpäiden kirjon taas saa aikaan se, kun jutuissa häivytetään asiantuntijoiden lausuntoja kehystävä asiayhteys, ja nuorten mediankäytöstä puhutaan ongelmalähtöisesti sen kummemmin ilmiöitä erittelemättä ja  tutkimustietoon perehtymättä.

Mutta Meidän perhe -lehti pääsi yllättämään tämän kehäketun! Lehden verkkosivuilla on virkistävästi erilainen juttu nuorten digipelaamisesta. Juttuun on haastateltu digipelaamisen todellisia asiantuntijoita, yläkouluikäisiä nuoria.

Nuorten näkemyksistä ja mielipiteistä välittyy vahvasti toive, että vanhemmat edes yrittäisivät ymmärtää nuorten pelikulttuuria tutustumalla peleihin ja olemalla kiinnostuneita lastensa pelaamisesta.

Oletko itse teini-ikäisen vanhempi ja harmittelet yhteisen ajan kutistumista? Vai oletko kenties opettaja, nuorisotyöntekijä tai muuten ammatissasi nuoria kohtaava ja haluaisit luoda yhteistä pohjaa tapaamiisi nuoriin? Kenties juttutuokio kauden kiinnostavimmista peleistä, pelien viehätyksestä tai pelaamisen hurmasta kuroisi välimatkaa umpeen.

P.S. Sama voi toimia myös tilanteissa, joissa puoliso tuntuu jähmettyneen pimenevässä illassa leimuavan ruudun ääreen.

photo credit: Axel Pfaender via photopin cc


Tutustu myös:

Osallistu keskusteluun!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s